Geleceğin cep telefonu uygulamaları gençlerden. Siemens Mobile ve Sun Microsystems ortaklaşa gerşekleştirdikleri "Java Uygulamaları Yarışması" ile gençlere uluslararası arenada isimlerini duyurma  imkanı sunuyor...
 
Siemens Mobile ve Sun Microsystems "Java Uygulamaları Yarışması "ile gençleri Siemens'in MC60, M55 ve SX1 model cep telefonları için java tabanlı programlar hazırlamaya davet ediyor. Bu yıl ikincisi yapılacak olan uluslararası yarışmada, "İş Geliştirme" bölümü şirketlere de açık olarak gerçekleştirilecek.  Bu bölüme  yarışmacılar, uygulamalar için hazırladıkları iş planları ile katılacaklar.

Eğlence ve İş Uygulamaları olarak iki kategorisi bulunan yarışmada, katılımcılar bu kategorilerdeki java uygulamalarını Siemens'in MC60, M55 ve SX1 model cep telefonları için geliştirecekler. Birincilik ödülü Münih'deki ödül törenine katılım, Formula 1 yarışmalarına bir seyahat ve son model bir Siemens cep telefonu olduğu yarışmada, ikinciye Sun Blade 150 paketi ve son model bir Siemens cep telefonu, üçüncüye ise son model bir Siemens cep telefonu armağan edilecek. Ayrıca "İş Geliştirme" bölümü birincisine Siemens Mobile Acceleration Yatırım Direktörü'nden özel bir eğitim imkanı sunulacak. 

Son başvuru tarihinin 15 Mart 2004 olduğu yarışmaya katılım için http://www.javamasters.org/ sitesine girerek kayıt olmak gerekiyor. Herhangi bir kısıtlama olmaksızın tüm üniversite öğrencilerine ve java uygulaması geliştirenlere açık olan yarışmaya,  oyunlar, e-mail uygulamaları, gelişmiş hesap makinesi gibi Java ile yapılacak tüm cep telefonu uygulamaları ile başvurmak mümkün.

Tüm katılımların Siemens Mobile ve Sun Microsystems'in teknik ve pazarlama uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından değerlendirileceği yarışmada, ilk ona girenler belirlenerek internet sitesinde oylamaya açılacak. Değerlendirmede uygulamanın içeriğinin yanı sıra uygulama kolaylığı ve pazarlanabilir olmasına da dikkat edilecek. Birinci, ikinci ve üçüncünün web sitesine gelen oylar doğrultusunda belirleneceği yarışmanın sonucu Mayıs ayında duyurulacak ve ilk üçe girenlere ödülleri Münih'te düzenlenen bir törenle verilecek.

Geçen yılki ilk yarışmaya dünya çapında 2000'nin üzerinde öğrenci katıldı. Yaklaşık 10.000 izleyici ise en iyi uygulamaları seçmek için javamasters web sitesini ziyaret etti. Yarışmada en fazla oyu alan Ukraynalı öğrenci Eugene Yatsenko'nun Blazers adlı oyunu birinci seçildi  ve Yatsenko uygulamayı geliştirmek için Siemens ile bir kontrat imzaladı.

Haber Kaynağı : MobilKuşak